Bruto nationaal geluk in de praktijk

In 2012 mocht ik het land Bhutan vertegenwoordigen en kwam ik in contact met Emmaus. Van beide was ik zeer onder de indruk:

·Bhutan vanwege hun beleid: Bruto Nationaal Geluk. Bhutan is samen met de VN aan het kijken of het gedachte goed van Bruto Nationaal Geluk niet wereldwijd navolging kan krijgen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bruto_nationaal_geluk

·De mensen achter Emmaus-Feniks (http://www.emmaus-feniks.nl) hebben mij enorm geraakt omdat ze daar Bruto Nationaal Geluk in onze westerse wereld in de praktijk brengen. Wij denken van niet maar een ieder van ons kan dak- of thuisloos raken en dan zijn wij blij met iemand die ons helpt weer de juiste weg te vinden. Hier werken mensen die 7 dagen per week voor 35 euro per week al hun kennis, tijd en empathie inzetten voor anderen.


Toen is het idee ontstaan om in het oude “pompehuisje” op het terrein van Emmaus een Bhutan-tempel/museum in te richten. Immers de Pieterpad route loopt sinds enige tijd langs Emmaus en we willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken het het gedachte goed van Bhutan omdat:

·daar de wereld een stukje leuker van zal worden

· mensen via Emmaus dit in de praktijk kunnen zien

·Emmaus meer bekendheid krijgt waardoor ze eenvoudiger hun eigen ‘broek’ op kunnen houden (immers ze leven van de 2de handswinkel en giften)

·de Pieterpad mensen kennismaken met een bijzonder stukje Limburg en een bijzondere gedachte. Immers de koffie staat er altijd klaar voor onverwachte gasten.

Het pompenhuisje moet geschikt gemaakt worden zodat mensen kennis kunnen maken met het gedachte goed van Bruto Nationaal Geluk en er een wierookstokje aan kunnen steken.
groetjes Henriëtte

-Plan van aanpak (pdf)

-Plattegrond (pdf)

-Schets van het pomphuis (pdf)