Vrijdag 1 juni

Delhi
Na een goede nachtrust mogen we wederom vroeg opstaan.Na het ontbijt, waarschijnlijk weer met hete pepers, zal de chauffeur ons naar het enigste vliegveld van Bhutan brengen. Alvorens in te checken zullen we met enige weemoed nog terug denken aan de mooie belevenissen in Bhutan.
Bhutan , het laatste Shangri-la op aarde. Daar waar eindeloze rijen gebedsvlaggen hun heilige gebeden met de wind mee sturen. Daar waar de Boeddhistische klok langzamer tikt dan onze gejaagde Hollandse wijzers. Daar waar het Koninkrijk , ingeklemd tussen China en India,  eeuwenlang geïsoleerd van de buitenwereld lag. Tot vijftig jaar geleden de toenmalige koning besloot dat het anders zou moeten. Als een oester heeft Bhutan zich sindsdien langzaam geopend zonder haar ziel prijs te geven.Zelfs niet na de komst van de televisie in 1999, als allerlaatste land van de wereld. Wij prijzen ons gelukkig dit hemelse Koninkrijk te mogen vereren met een bezoek.

Bhutan : The Himalayan Kingdom, Pure land & Happiness.

Nadat we ingecheckt hebben zullen we via de nauwe bergsleuf het Himalaya koninkrijk verlaten. Het Drukair toestel zal rakelings over de boomtoppen scheren en zich tussen de bergwanden proppen.Na een onvergetelijk uitzicht op de Mount Everest , Kanchenjunga en andere Himalaya toppen zullen we naar onze volgende bestemming reizen :Delhi (India).

India, het land van Gandhi,  van Boeddha,  van chaos , van ja……… teveel om op te noemen eigenlijk. India is een land dat een zeer rijke historie kent. Het is ruim 5000 jaar oud en herbergt bijna een miljard inwoners. De eeuwenoude cultuur is zichtbaar in de prachtige tempelcomplexen, paleizen en forten die hun weerga niet kennen. Inspiratiebronnen voor de vele prachtige bouwwerken waren vaak het Boeddhisme en het Hindoeïsme.
India is mysterieus en betoverend en zal ons kippenvel bezorgen. De bevolking is kleurrijk en het dagelijkse leven  is  doordrenkt  van eeuwenoude tradities. Na een dag in de hoofdstad Delhi, waar ossenwagens, riksja’s en toeterende auto’s dagelijkse kosten zijn, zullen we ons op een andere planeet wanen. De lucht is vervuld met kruidige geuren van jasmijn, sandel en wierook en natuurlijk ook curry. Hoewel de economie van India zich in een rap tempo ontwikkeld, blijven de tradities onveranderd. Delhi is de derde grootste stad van India, de stad bestaat uit twee delen,Oud Delhi en New  Delhi. Oud  Delhi was de hoofdstad van het moslimrijk tussen de 17e en 19e eeuw. Er zijn talloze moskees en monumenten die aan deze periode herinneren  .Een kleine greep uit de bezienswaardigheden: De grootste moskee van India, de Jama Mashid, het indrukwekkende Rode Fort uit het Moghul tijdperk, de Raj Ghat waar Mahatma Ghandi is gecremeerd, de Rajpath and Luytens’ parlementsgebouwen. En niet te vergeten de talrijke bazaars en markten zoals bijvoorbeeld Chandni Chowk. Het andere Delhi is Nieuw Delhi, de keizerlijke stad die werd gesticht door de Engelsen. Het is de hoofdstad van India sinds de Engelse kolonisten hun intrede deden. New Delhi is ruim opgezet, open en er zijn vele ambassades en overheidsgebouwen. Rondom Connaught Place staan moderne kantoren en het winkelparadijs van Delhi. Al met al de moeite waard om een bezoek te brengen aan dit winkelparadijs en evt. de laatste souvenirs te kopen.’s Avonds de binnenstad in , waarna overnachting in hotel “The Imperial”.