Dinsdag 15 mei :

Kathmandu (Nepal ) – Paro (Bhutan)
Vanuit Nepal vliegen we in de ochtend van Kathmandu in Nepal naar Paro in Bhutan. Het laatste stuk van de vlucht moet  zeer spectaculair zijn, omdat we dan vlak langs de Himalaya vliegen en we bij helder weer de hoogste bergen van de wereld op een rijtje zien liggen. Bhutan is onvergelijkbaar met enig andere reisbestemming. Het land is zowel cultureel als landschappelijk zeer bijzonder. Het is het enige Tibetaans Mahayana-boeddistische koninkrijk ter wereld. Pas sinds de jaren 70 staat Bhutan mondjesmaat open voor toeristen. Door het toerisme streng te reguleren hoopt Bhutan haar identiteit te bewaren. Het lijkt inderdaad of de tijd hier heeft stilgestaan. Bij de wet is geregeld dat de Bhutanezen in overheidsdienst altijd in traditionele kledij gekleed gaan, de traditionele taal (het Dzongka) spreken en zich houden aan eeuwenoude tradities. De hoofdstraat van Paro met mooi gedecoreerde en beschilderde winkeltjes is een genot voor het oog. De inwoners gaan gekleed in de traditionele dracht, mannen in een 'gho', vrouwen in de enkellange 'kira' (een rechthoekige lap die met twee gespen bijeen wordt gehouden). Het Nationaal Museum, gevestigd in een van de uitkijktorens van de Paro dzong (kloosterburcht), is zeker een bezoek waard.

Bij aankomst in Bhutan op Paro International Airport zullen we worden ontvangen op een traditionele wijze door het aanbieden van een 'Khadar' (groetsjaal).
De khadar symboliseert de goede wil, gunst en compassie en is gemaakt van zijde en wordt geschonken als erkenning van geluk.

Bezoek:

-Instituut voor Zorig Chusum (School van schilderkunst)
-Traditional Medicine instituut ( traditionele medicijnen)
-Tashi Cho dzong ( kloosterburcht)

Het Tashi Cho dzong is een majestueuze kloosterburcht waar ook de regering van Bhutan zetelt. Het is het grootste klooster van het land en er wonen zo’n 2000 monniken.
De buitenkant is een onneembare witte vesting met alleen bovenin een roodbruine rand en gedecoreerde ramen. De binnenplaats is versierd met kleurig houtsnijwerk.