Woensdag 16 mei

Thimphu attracties
Bezoek  Bhutan Post :
Een bezoek aan de Bhutan Post is de zeer zeker de moeite waard en is bekend om zijn wereldberoemde postzegels .De Bhutan Post herbergt een uitgebreide collectie van exotische postzegels, gemaakt van metaal en zijde.Vele belangrijke gebeurtenissen van de wereld worden geregistreerd en omgezet in postzegels van Bhutan. Hier kunnen we uiteraard  postkaarten en postzegels kopen.

Bezoek  Textiel Museum :

Het Textiel  Museum is de moeite waard om te bezoeken.  Hier krijgen we  een indruk  van de mooie handgeweven Bhutanese textiel. Bhutanees' textiel  is een integraal onderdeel van het cultureel erfgoed en is uniek voor hun diversiteit en verfijning.
Textiel Museum in Thimphu heeft een nieuwe dimensie gegeven aan Bhutaanse wevers en beschikt over van een onschatbare collectie van antieke textiel kleding  van Bhutan.

Bezoek  Nationale Bibliotheek :

De nationale bibliotheek van Bhutan (NLB) werd opgericht in 1967 met het primaire
doel het verzamelen en behouden van voornamelijk oude bhutanese geschreven en
gedrukte bronnen. De multifunctionele bibliotheek kan nu bogen op het tijdstip van een moderne bibliotheek met een aantal onderzoeksfaciliteiten. Het herbergt een grote en gestaag groeiende verzameling van manuscripten, boeken, schriften en
schriftelijke documenten, alsmede een groot aantal uit de hand gesneden houten blokken voor het afdrukken van traditionele religieuze boeken.

Bezoek Folk Heritage Museum :

Het Folk Heritage Museum in Thimphu biedt ons een glimp van de levensstijl, items en facetten van bhutaanse dorpen en huishoudens op het platteland. In  het museum zien we ook demonstraties van landelijke tradities, vaardigheden, gewoonten en zeden,  onderzoek en documentatie van het bhutaanse landelijke leven .
Het museumgebouw zelf is één van de bezienswaardigheden van de bibliotheek.  Het is een gerestaureerd gebouw waarin het traditionele huishouden in het Wanggebied ,tijdens het midden van de 19e eeuw, compleet met typische huishoudelijke voorwerpen, binnenlandse hulpmiddelen en apparatuur  van die periode te zien zijn.