Vrijdag  18 mei

Punakha

Vandaag staat een avontuurlijk programma op onze lijst.
Na het ontbijt gaan we via een wandeling van twee uur door de schitterende cederbossen naar de Pho Chu rivier . Het landschap is als een oerwoud; vochtig, warm en voorzien van een veelheid aan planten, waaronder orchideeën ,struiken zoals  de rododendron en magnolia, bomen en sprookjesachtige baardmossen. De blauwe klaproos vertegenwoordigt hier de nationale bloem. De geur van het hout en naalden zullen zeker onze zintuigen prikkelen. Na twee uur wandelen door deze schitterende omgeving bereiken we Samdhingkha . Hier zal de bemanning voor het raften over de Pho Chu rivier klaarstaan . Er zijn verschillende klassen van raften , variërend van eenvoudige  tot avontuurlijke klasse.
Wij zullen raften over het relatief rustige gedeelte van de rivier, echter we moeten wel de stroomversnellingen van klasse II t/m IV zien te trotseren. Deze zeer aangename raftingtrip zal ons voeren langs de formidabele Punakha Dzong en eindigt met een lunch aan de oever van de rivier op het zandstrand Embankment.  

Nagenietend van deze onvergetelijke ervaring gaan we uitgebreid dineren onder het genot van knetterend kampvuur. We overnachten op de camping  Zamling Thang in Punakha.