Woensdag 23 mei

 Wangdue- Thimphu

Vandaag staat een  “oer-hollandse” activiteit op het programma. We gaan fietsen van Wangdue naar Thimphu.  Een tocht van 5 tot 6 uur fietsen door de schitterende Thimphu vallei.  We zullen genieten van de omgevingsgeluiden: het gefluit van de vogels, het geruis van de beekjes, de wind door de bomen en het gekletter van de watervallen. Het heeft tot diep in de vorige eeuw geduurd voordat het stuk weg vanaf Wangdue naar Thimphu werd aangelegd en zo de oostelijke valleien toegankelijker werden. Nog steeds woont zeventig procent van de Bhutanezen op meer dan een uur rijden van een verharde weg. De bereikbaarheid van veel dorpen is dan ook een van de aandachtspunten van de Bhutanese regering. En als we dan een van die kleine dorpjes aandoen zullen we stoppen om foto’s te maken en voor een praatje.  In de kleine dorpen, vaak niet meer dan één straat met wat smoezelige winkeltjes, zullen we kennis maken met de vriendelijke mensen.
Met een “Kuzuzangpo ” (hallo) groeten wij respectvol de mensen die op hun akkertjes  bijna net zo hard zullen werken als wij of de fiets. Zacht zullen de ontelbare gebedsvlaggen, die we onderweg tegenkomen,  wapperen . Het wapperen van deze gebedsvlaggen zorgt ervoor ,dat de boodschap van Boeddha via de wind aan de wereld overgebracht wordt. Onderweg zullen we weinig gemotoriseerd verkeer tegen komen.  Mocht dat zo zijn, dan kunnen we de vrachtwagens bewonderen om hun mooie beschilderingen. Bijgaand een van zulke fraai beschilderde wagens : op de motorklep de vereerde Guru Rinpoche en boven de cabine de acht symbolen van geluk.
Halverwege de route stoppen we voor een lunch in Dochela. Na aankomst in Thimphu kunnen we uitrusten van de vermoeiende tocht en nagenieten van deze bijzonder activiteit op het terras van het   hotel.( terras biedt een mooi uitzicht over de stad).