Vrijdag  25 mei

Thimphu

Na een vroeg ontbijt rijden we vanuit Thimphu richting Chari naar Dodeyna ( 2.600 meter hoogte). Vervolgens lopen we ongeveer een uur naar het Chari klooster.  Ongeveer 15 kilometer ten noorden van Thimphu zijn twee beroemde kloosters : Chari  aan de linkerkant van de rivier en Tango aan de rechterkant van de rivier. Wij zullen Chari Goemba  gaan bezoeken.
De route begint met het oversteken van een mooie houten overdekte  brug die de Wang-Chu rivier overspant. Daarna zal het steil omhoog gaan totdat we de Chari Goemba bereiken. Dit klooster werd gebouwd door Shabdrung  Ngawang  Namgyal  in 1620. Chari onderscheidt zich in de geschiedenis als zetel van de eerste monastieke kloostergemeenschap in Bhutan. Vandaag de dag is het een meditatiecentrum voor afgestudeerden van Tang.  De afgestudeerden mediteren hier  3 jaar en 3 maanden aan één stuk. Ook wij krijgen hier de gelegenheid voor meditatie en voor  de broodnodige rust.
Later in de middag rijden we terug naar Thimphu en zullen we een bezoek brengen aan de tempel van Pangri Zampa . Deze tempel  was de eerste residentie van Shabdrung  Ngawang  Namgyal , toen hij in 1616 vanuit Tibet in Bhutan aankwam.  De Pangri Zumpa was tijdens het eerste kwartaal van de 16e eeuw, gebouwd door Ngawang Chogyel, de grote voorvader van Shabdrung. De Zampa bestaat uit twee gebouwen welke nu voor de opleiding voor astrologen worden gebruikt. Astrologie speelt een belangrijke rol in het leven van Bhutanezen, die geloven dat de bovennatuurlijke krachten, zowel goed en kwaad, evenals de sterren en de planeten, een diepgaande invloed uitoefenen op met menselijk leven.
’s Avonds kunnen we wederom genieten van het bruisende leven en overnachten we voor de laatste keer in Thimphu.