Zondag 27 mei

Paro
Vandaag kunnen we genieten van een rustdag. Diegenen onder ons die nog fut genoeg hebben en elk uurtje van onze reis willen benutten, kunnen de stad verder ontdekken of kunnen een wandeling maken over de uitgestrekte velden in de vallei. Paro is een charmant stadje in een vruchtbare vallei en is Bhutan's centrum van agricultuur. Langs de wegen groeien wilgen, waarachter uitgestrekte appelgaarden te zien zijn.  Rond witgeverfde boerderijen grazen koeien en geiten. Groene terrasvelden gaan over in beboste heuvels, tempels kijken uit over het dal. De vallei is vlak, een zeldzaamheid in Bhutan.
Het straatbeeld van Paro wordt vaak gekleurd door de rode pepers die aan de ramen van de huizen te drogen hangen en die het hoofdbestanddeel vormen van het gerecht ´hemadatsi´.
Het is leuk om het centrum van Paro te bezoeken. Waarschijnlijk komen we Bhutani tegen , die oude ambachten beoefenen. Ook een bezoek aan de lokale winkeltjes is de moeite meer dan waard. ’s Avonds relaxen we onder het genot van een lekker glas wijn van een “Dotsho“ : een traditioneel Hot Stone Bath. Mineraalhoudende stenen worden op hoog vuur verwarmd en daarna met veel gesis in het badwater gedaan. Door de, volgens de Bhutani geneeskrachtige,mineralen in het gesteente wordt het badwater een beetje troebel. Een “hot stone bad“ is heerlijk ontspannend en goed voor huid en gewrichten.  De “Dotsho” onder de sterrenhemel zal ongetwijfeld een unieke belevenis zijn .