Woensdag 30 mei

Paro
Vandaag  wederom vroeg uit de veren en krijgen wij de mogelijkheid om het Tigers Nest, het beroemde Tagtshang klooster, van dichtbij te bekijken. Het klooster lijkt tegen de loodrechte grijze rotsen aangeplakt te zijn. Het is één van de oudste en belangrijkste heiligdommen in Bhutan. De naam Tiger’s nest, dankt zijn naam aan de Tibetaan Guru Rinpoche.
Guru Rinpoche zou in de 8e eeuw op de rug van een vliegende  tijgerin  naar deze plek zijn gevlogen om hier, in een nabijgelegen grot , drie maanden te mediteren.  Het klooster werd op deze heilige plaats  in 1684 gebouwd .
Nu leidt een kronkelend pad naar boven naar het klooster. Na ongeveer drie uur stijgen komen we op de zeer fotogenieke plaats op de rotsen tegenover het klooster. Via verschillende trappen kunnen we uiteindelijk ook de kloof nog overbruggen om het klooster zelf te bezoeken. Halverwege de route zullen we pauzeren bij het Tagtshsang Tea House Cafetaria. Na het bezoek aan het klooster zullen we in dit theehuis ook de lunch aangeboden krijgen.
’s Avonds hebben we een afscheidsdiner in ons hotel Uma in Paro en kunnen we nadien ,als afsluiting van ons bezoek in Bhutan, nog genieten van een culturele show met lokale muziek en entertainment.